Scris de 2:16 pm Clădiri istorice

Bastionul Tezaurului este o parte a orașului vechi Brașov

Location Brasov

Mai departe, impunătorul Bastion al Trezorierilor este unul dintre cele mai mari și mai bine conservate dintre cele șapte bastioane ale orașului, existând încă din 1421-1426 și reconstruit între 1570-1573. Etajul inferior prezintă, de asemenea, rămășițele unei uși de intrare din piatră și câteva pietre funerare săsești.

Micul muzeu din interior are mai multe relicve militare începând cu secolul al XIV-lea, dar cel mai impresionant exponat este un model în miniatură al vechiului Brașov, care datează din secolul al XIX-lea și care înfățișează vechiul Brașov de la 1600.

Situat în colțul sudic al Cetății Brașovului (centrul istoric al orașului), Bastionul Țesătorilor ocupă o suprafață de 1.616 metri pătrați. Zidurile sale au o grosime cuprinsă între 4 m la bază și 1 m la nivelul al patrulea al construcției. Construit de breasla țesătorilor pe patru niveluri, cu creneluri, oloinițe și două turnuri de pază, bastionul are o arhitectură unică în sud-estul Europei. După ce a fost cruțat de marele incendiu din Brașov din 1689, bastionul a fost păstrat în forma sa originală. Ca parte a zidului de sud-vest al fortificațiilor orașului, Bastionul Țesătorilor este declarat monument istoric.

Bastionul, construit, apărat și întreținut de breasla țesătorilor de pânză, a fost construit în două etape, între 1421 – 1436 și 1570 – 1573, și a fost conceput pentru a se ridica ca o fortificație independentă.

Bastionul a fost documentat pentru prima dată în 1522. În 1554, fortificațiile din partea de sud-vest au fost consolidate prin construirea unui al doilea zid de apărare. Inițial, bastionul era legat de Turnul Cuțitarilor de pe partea Tâmpei printr-o secțiune de ziduri joase.

(Visited 33 times, 1 visits today)
Închide