Scris de 2:37 pm Munți

Munții Bușteni sunt un impresionant lanț muntos de lângă Brașov

Busteni – It is located on the Prahova Valley, at the foot of the Bucegi Mountains, which have a maximum altitude of 2,505 m.

Surrounded by the peaks of Caraiman and Costila, Busteni is a small resort ideal for walks in the Bucegi Mountains. The town itself pales in comparison to Sinaia and is as crowded as Predealul by the busy road that runs right through its centre. The main attraction, the Cezar Petrescu Memorial Museum, is a 20th century peasant-style building on the northern edge of town.

Bușteni – Este situat pe Valea Prahovei, la poalele Munților Bucegi, care au o altitudine maximă de 2.505 m.

Înconjurată de vârfurile Caraiman și Costila, Bușteni este o stațiune mică, ideală pentru plimbări în Munții Bucegi. Orașul în sine pălește în comparație cu Sinaia și este la fel de aglomerat ca și Predealul prin șoseaua aglomerată care trece chiar prin centrul său. Principala atracție, Muzeul Memorial Cezar Petrescu, este o clădire în stil țărănesc din secolul al XX-lea, situată la marginea de nord a orașului.

Punctul de plecare pentru multe trasee, majoritatea bine semnalizate, este vârful liniei de telecabină. Un traseu popular și ușor duce la cascada Urlatoarea, în timp ce un traseu mai dificil duce la formațiunile geologice mult fotografiate numite Sfinx și Babele.

(Visited 25 times, 1 visits today)

Modificat: mai 30, 2023

Închide