Scris de 2:37 pm Munți

Descoperă frumusețea Buștenilor – un loc impresionant de lângă Brașov

Busteni – It is located on the Prahova Valley, at the foot of the Bucegi Mountains, which have a maximum altitude of 2,505 m.

Surrounded by the peaks of Caraiman and Costila, Busteni is a small resort ideal for walks in the Bucegi Mountains. The town itself pales in comparison to Sinaia and is as crowded as Predealul by the busy road that runs right through its centre. The main attraction, the Cezar Petrescu Memorial Museum, is a 20th century peasant-style building on the northern edge of town.

Busteni, inițial numit Izvorul, a evoluat în timp în una dintre cele mai semnificative stațiuni turistice de pe Valea Prahovei. Aflat la altitudinea de 850 de metri, acest oraș oferă o priveliște spectaculoasă a Munților Bucegi. În special datorită sportului de schi, Busteni a devenit faimos și continuă să strălucească în prezent. Dacă sunteți în căutarea unor opțiuni de cazare de lux în Busteni, vă invităm să explorați variantele disponibile.

Atunci când alegeți să vă cazați în Busteni, veți avea ocazia să vă bucurați de frumusețea acestei stațiuni și de numeroasele sale obiective turistice. Pentru o vacanță de neuitat, Busteni este alegerea ideală.

Ce poți vizita în Bușteni?

Muzeul Memorial “Cezar Petrescu”

Se găsește pe strada Tudor Vladimirescu, numărul 2, în curtea căruia se află și bustul scriitorului. Acesta poate fi vizitat zilnic, cu excepția zilei de luni, între orele 9 și 17. Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să sunați la numărul de telefon 0244.321.080.

Crucea de pe Caraiman

Imagine: descopera.ro

Un monument dedicat eroilor din Primul Război Mondial, este construită din oțel, are o înălțime de 33 de metri și a fost ridicată în perioada 1926-1928. A intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan. Crucea se găsește la altitudinea de 2291 de metri și poate fi accesată cu telecabina Busteni-Babele, după care se parcurge un traseu montan de aproximativ 20 de minute.

Castelul Cantacuzino

Imagine: destinations.ro

Situat în cartierul Zamora, a fost proiectat de arhitectul Grigore Cerchez, la solicitarea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino. Acesta este construit în stil neoromânesc și este înconjurat de un parc vast, cu o suprafață de 2.5 hectare. În parc se află și o grota cu o legendă străveche, care spune că locul ar fi bântuit, iar în nopțile cu lună plină se pot vedea lumini misterioase. În prezent, Castelul funcționează ca muzeu, dar găzduiește și un restaurant și o zonă pentru evenimente.

Taxe de intrare, program de vizitare, ce poți vedea

Centrul Cultural “Aurel Stroe”

Adăpostește și biblioteca orașenească, care dispune de aproximativ 30.000 de volume.

 

(Visited 25 times, 1 visits today)

Modificat: octombrie 20, 2023

Închide