Scris de 6:29 pm Centrul vechi, Clădiri istorice

Vizitați Turnul Scărilor din Sibiu pentru o experiență unică

Turnul scărilor găzduiește acum o cafenea. De aici, un pasaj pitoresc duce la Piața de Aur, în spatele căreia se află una dintre cele mai vechi și mai frumoase zone rezidențiale din Sibiu, cu străzi înguste și trotuare medievale.

Turnul Scării găzduiește acum o cafenea. De aici, un pasaj pitoresc duce la Piața de Aur, în spatele căreia se află una dintre cele mai vechi și mai frumoase zone rezidențiale din Sibiu, cu străzi înguste și trotuare medievale.

Este vorba despre un turn construit inițial în secolul al XIII-lea în orașul Sibiu și care făcea parte din prima centură de fortificații a orașului, aproximativ în zona actualei Piețe Albert Huet. Turnul se află la adresa Piața Huet 3.

Considerat cea mai veche construcție existentă în oraș, este singurul turn de poartă păstrat din prima incintă de fortificație și datează de la sfârșitul secolului al XII-lea sau începutul secolului al XIII-lea.

Este posibil să fi înlocuit un turn mai vechi din lemn de la sfârșitul secolului al XII-lea. O inscripție menționează data de 1542, posibil anul unei renovări. O boltă în arc de cerc semicircular permite accesul la orașul de jos printr-un pasaj în trepte, scara Sag. La sfârșitul secolului al XIX-lea a suferit noi modificări, în 1897, etajul superior a fost transformat într-o cameră de zi.

Până în 1860, accesul putea fi obținut și printr-un drum care pleca de la Pasajul Scărilor, continuând prin pasarela, acum închisă, de la parterul casei de pe strada Turnului nr. 4, apoi cotea în partea laterală a Turnului.

(Visited 24 times, 1 visits today)

Modificat: mai 30, 2023

Închide