Scris de 2:01 pm Muzee

Descoperă Muzeul de Artă din Brașov

Într-o clădire neo-barocă (1902) de pe Bulevardul Eroilor nr. 21A, Muzeul de Artă prezintă lucrări ale unor artiști români de talie internațională care datează din secolul al XVII-lea. Aproape toți pictorii români importanți au lucrări expuse aici; găsim lucrări de Theodor Pallady, Ștefan Luchian și Nicolae Grigorescu. La subsol se află o colecție de artă orientală și porțelanuri europene.

Muzeul de Etnografie de alături are o colecție mică, dar autentică, de textile și costume populare din regiunea Brașovului.

Muzeul funcționează într-o clădire de la începutul secolului al XX-lea, situată pe Bulevardul Eroilor nr. 21, lângă Hotelul Capitol. Are două expoziții permanente: Galeria Națională (artă românească modernă și contemporană) și expoziția de Artă Decorativă (care reunește piese reprezentative pentru spațiul oriental, european și românesc).

Muzeul a fost înființat în 1949 ca o secție a Muzeului Regional Stalin. Prima expoziție permanentă de artă plastică a fost deschisă la primul etaj al Casei Sfatului la 15 februarie 1950. În 1970, secția de artă s-a mutat în locația actuală.

(Visited 25 times, 1 visits today)
Închide