Scris de 1:34 pm Parcuri și grădini

Fântânile Bucureștiului din Piața Unirii sunt unele dintre cele mai faine atracții ale orașului

Fântânile Urbane amplasate în Piața Unirii din București au fost recunoscute, omologate și catalogate de World Record Academy ca fiind ”Cel mai lung șir de fântâni sincronizate și coregrafiate din lume”, a anunțat Apa Nova.

Recunoașterea internațională din partea World Record Academy vine la un an de la lansarea spectacolului de apă, muzică și lumini ”Simfonia Apei”, care are loc în fiecare weekend în centrul Capitalei. Până în prezent, au avut loc 70 de spectacole ”Simfonia Apei”, la care au participat peste 219.000 de turiști și localnici.

Fântânile din Piața Unirii din București, redeschise în 2018 după un amplu proces de reabilitare implementat de Apa Nova, în baza obligațiilor asumate în contractul de concesiune cu Primăria Capitalei, sunt primele fântâni urbane care beneficiază de echipamente și tehnologii de ultimă generație la nivel european. De la reconfigurare, fântânile din Piața Unirii au devenit unul dintre cele mai importante puncte de atracție ale orașului, iar cele 70 de spectacole Simfonia Apei organizate până în prezent au încântat peste 219.000 de turiști și bucureșteni prezenți în București în weekend.

Fântânile din Piața Unirii, construite la sfârșitul anilor ’80, reprezintă unul dintre cele mai lungi sisteme de acest tip din lume (1,4 km), cu o suprafață de apă de 16.200 m², fiind unice prin modul în care sunt amenajate în centrul Capitalei. În 2018, din echipa de proiect au făcut parte companii de renume internațional, arhitecți, muzeografi, specialiști în divertisment acvatic și design audio-video.

Fântânile urbane din Piața Unirii oferă o selecție de spectacole care se desfășoară de vineri până duminică, până la sfârșitul lunii octombrie. Acestea au teme diferite, melodiile selectate completând magia creată de jocul de apă și lumini. Spectacolele din 2018 au fost concepute pentru a purta vizitatorii într-o călătorie prin 7 lumi care vorbesc despre România – lumea apei, a focului, a pământului, a aerului, lumea plantelor și lumea Centenarului, toate prefațate de lumea astrală.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Modificat: mai 30, 2023

Închide