Scris de 2:22 pm Munți

Vizitați Poiana Brașov și urcați pe muntele Postavaru, înalt de 1.800 m.

poiana brasov

Un district oficial al Brașovului, dar la 12 km sud de acesta, Poiana Brașov (altitudine 1030 m) este situat pe versantul impresionantului masiv Postavaru. Cea mai populară stațiune de schi, este o stațiune obișnuită pentru străinii care cumpără pachete turistice ieftine, dar și pentru români.

Deși are prețuri mai bune decât Klosters și Aspen și este un loc bun pentru începători și copii, schiorii mai avansați ar găsi pârtiile prea ușoare. Mulți ar considera că oferta de divertisment este slabă în comparație cu stațiunile din Alpi. Cu toate acestea, locația liniștită și adăpostită este un avantaj uriaș pentru această stațiune, unde se poate schia mai mult timp decât în alte părți ale României.

Poiana a fost o destinație pentru drumeții și sporturi de iarnă încă din cele mai vechi timpuri. Prima mențiune documentară a acestui loc datează din 1427, în contextul activităților de tuns care se desfășurau aici. Schiorii au urcat pe Postăvaru încă din 1895, iar în 1906 a avut loc prima competiție de schi în Poiana. Până în jurul anului 1950, stațiunea a rămas în limitele amenajărilor naturale. Doar câteva cabane sau cabane mici puteau fi văzute ici și colo. În 1951, Poiana Brașov a găzduit Jocurile Mondiale Universitare de Iarnă. Cu acest prilej, au fost date în folosință un hotel sportiv modern și prima telecabină – Poiana-Postăvarul – pe o lungime de 2.150m. Au urmat alte îmbunătățiri și facilități, aducând Poiana la aspectul pe care îl cunoaștem astăzi.

Poiana Brașov dispune de 12 pârtii de schi cu grade diferite de dificultate (Bradul – 458 m, Kanzel – 350 m, Sulinar – 2441 m, Ruia – 540 m, Subteleferic 1 – 495 m, Subteleferic 2- 2220 m, Lupului – 2860 m, Drumul Roșu – 3821 m, Stadion – 300 m), terenuri de sport, un lac, discoteci, baruri și restaurante. Cazarea este asigurată în hoteluri de lux, case de oaspeți, vile sau cabane. În Poiana există și o ambulanță și o secție de poliție, precum și un oficiu poștal.

Stațiunea este recomandată și pentru tratarea nevrozelor astenice, a epuizării fizice și intelectuale și a surmenajului, a anemiilor secundare și a bolilor endocrine, a bolilor aparatului respirator. Iarna, temperaturile ajung adesea la -15C.

(Visited 50 times, 1 visits today)

Modificat: mai 30, 2023

Închide