Scris de 6:14 pm Orașe frumoase

Vizitați Piața Mare din Sibiu pentru a simți sufletul orașului

It is the largest public market in the old town and witnessed the economic activities of the merchants of Sibiu. Citizens’ gatherings, fairs and even executions were held there. In 1703 Johann Sachs von Harteneck, a committee of the Saxons between 1691 and 1703, was beheaded in this square.

Plină de monumente istorice, Piața Mare este centrul istoric al Sibiului și dovada statutului său de Capitală Europeană a Culturii. Concepută inițial ca o piață de cereale, a devenit ulterior un loc de întâlniri publice și de execuții, deși stâlpul infamiei, unde erau lapidați răufăcătorii, nu mai există.

Plimbându-vă de-a lungul pieței veți admira un amestec de case renovate din secolele XV-XVII. Multe dintre ele au acoperișuri cu forme curioase, împodobite cu pietre prețioase de diferite forme, cunoscute sub numele de ochii orașului.

Este cea mai mare piață publică din orașul vechi și a fost martoră a activităților economice ale negustorilor din Sibiu. Aici au avut loc adunări cetățenești, târguri și chiar execuții. În 1703, Johann Sachs von Harteneck, un comite al sașilor între 1691 și 1703, a fost decapitat în această piață.

 

În piață se află o statuie a lui Gheorghe Lazăr și o placă memorială amplasată pe pavajul de granit în memoria victimelor Revoluției din 1989 de la Sibiu. În trecut, în piață se afla statuia Sfântului Ioan Nepomuk, care a fost mutată în timpul regimului comunist în curtea interioară a bisericii catolice din piața principală.

Pe trotuarul din partea de est a pieței, reprezentat de un cerc de piatră roșie, se află locul unde a fost amplasată Statuia lui Roland, atestată în 1550 și demolată la mijlocul secolului al XVIII-lea, existența statuii fiind probabil mai veche. Execuțiile capitale aveau loc sub Statuia lui Roland.

(Visited 42 times, 1 visits today)

Modificat: mai 30, 2023

Închide