Scris de 2:35 pm Castele

Vizitați Castelul Pelișor – fratele mai mic al Peleșului, dar la fel de frumos.

Mai mic decât Peleșul, la câteva sute de metri deasupra Peleșului, a fost construit între 1899 și 1903 pentru nepotul lui Carol I, Ferdinand, și soția sa, Marie. Se pare că Ferdinand a găsit Castelul Peles prea auster. La fel ca la Peles, vizitele la Palatul Pelisor se fac doar cu ghid, dar grupurile sunt mai mici.

Castelul Pelisor este un mic palat construit pe terenul Castelului Peleș (pe Valea Prahovei). Construit între 1899 și 1902 de arhitectul ceh Karel Liman și decorat de artistul vienez Bernhard Ludwig, Castelul Pelisor a devenit reședința de vară a Principilor Moștenitori ai României începând cu 1903.

A fost construit la dorința Regelui Carol I, ca reședință a Principilor Moștenitori Ferdinand și Maria.

Mobilierul și decorațiunile interioare, realizate în mare parte de Bernhard Ludwig, indică un spațiu rezidențial (hol, birou, capelă, “camera de aur”), care este un tribut adus inovațiilor mișcărilor artistice de la începutul secolului al XX-lea.

Pelichor are doar 99 de camere, în comparație cu Castelul Peles, care are 160 de camere. Întreaga casă a fost decorată pentru a fi o reședință princiară și poartă amprenta unei personalități puternice: Regina Maria. Holul de intrare este lambrisat cu lemn de stejar. Dormitorul aurit este decorat după planurile și desenele reginei, cu mobilier sculptat în lemn de tei aurit. Biroul reginei a fost, de asemenea, decorat conform planurilor acesteia, iar pereții camerei de aur sunt decorați cu frunze de ciulin, un motiv drag reginei, deoarece era emblema Scoției sale natale. Acesta este, de asemenea, locul în care au crescut copiii lor: Charles (viitorul rege Charles al II-lea), Marianne (regina Iugoslaviei), Elizabeth (regina Greciei) și Nicholas.

(Visited 34 times, 1 visits today)

Modificat: mai 30, 2023

Închide